Dr. Sadık Ahmet Cd. Evke Trade Tower No : 17/19 Osmangazi Bursa

2020/2021 Dönemi Bölge Rotary Asamblesi

Cumhuriyet için Tophane'den Mudanya'ya pedal çevirdiler

Tophane Rotary Kulübü tarafından 15'incisi organize edilen "Tophane'den Mudanya'ya Bisiklet Turu", Cumhuriyetin kuruluşunun 100'üncü yıl dönümü dolayısıyla bu yıl "Cumhuriyet İçin Pedal" temasıyla gerçekleştirildi.

Bisiklet kullanmanın günlük hayatta daha çok yer alması konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Tophane Rotary Kulübü tarafından 2009 yılından bu yana geleneksel olarak gerçekleştirilen ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Bursa Temsilciliği, çeşitli bisiklet grupları üyeleri ve bireysel bisikletçilerin yer aldığı organizasyonun başlangıcını Rotary 2440 Guvernörü Ayda Özeren, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş ve Tophane Rotary Kulübü Dönem Başkanı Sabahat Karakaşlılar yaptı.

Etkinliğin mimarları olan Nuray-Hakan Özdündar anısına bine yakın bisikletçilerin katılımıyla düzenlenen etkinlikte bisikletliler, Tophane'den Mudanya'ya Cumhuriyet için pedal çevirdi.

Turun başlangıcında konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, bisiklet kullanımını önemsediklerini vurgulayarak Tophane-Nilüfer-Mudanya Bisiklet Turu'na 15 yıldır destek vermenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Tura katılan bisiklet sevdalılarına teşekkür eden Başkan Turgay Erdem, "Çevre duyarlılığı olan insanlarla yan yana olmak çok anlamlı. Bu yıl 100. yılında Cumhuriyet için pedal çeviriyoruz. Buradan 'Yaşasın Cumhuriyet' diye haykırıyoruz. Başarılı ve sağlıklı bir tur olmasını diliyorum" dedi.

Tur, Atatürk Caddesi, Ulu Camiİ, Heykel Saat Kulesi, İnönü Caddesi, Demirtaşpaşa Endüstri Meslek Lisesi, Sosyal Sigortalar Kurumu, Ankara Yolu, Kent Meydanı, Merinos, Sırameşeler, BUSKİ, Nilüfer Metro İstasyonu, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı, Esentepe Kavşağı, Mudanya Yolu, Korupark, Özdilek Geçit ve Mudanya Devlet Hastanesi güzergahlarının geçilmesinin ardından Mudanya Mütareke Meydanı'nda son buldu.

 

 


Fotoğraflar